De assistente
Bij de praktijkassistente kunt u met veel praktische vragen terecht. Met haar maakt u de afspraken. Zij behandelt onder andere vragen over recepten, verwijsbrieven en machtigingen. Zij zorgt ervoor dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Tevens kunt u bij haar terecht voor wondbehandeling, het verwijderen van hechtingen, het doen van injecties, uitvoeren van longfunctieonderzoek en hartfilmpjes, diverse kleine onderzoeken en voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.
Wanneer de huisarts, praktijkondersteuner of assistente een onderzoek voor u aanvraagt (bloed- of urineonderzoek, röntgenfoto’s, hartfilmpje enz..) is het ook belangrijk dat de uitslag weer bij u terecht komt. In principe belt u zelf voor de uitslagen met de assistente. Deze kan meestal u de uitslag goed vertellen en uitleggen wat er eventueel verder moet gebeuren. U kunt zelf meestal ook uw uitslagen die bij het ziekenhuis gebeuren inzien via het patiëntportaal van het ziekenhuis (mijn.adrz.nl). Als u zelf de uitslagen hebt ingezien is het toch verstandig om deze ook met de assistente te bespreken, het kan nodig zijn dat er toch verder gekeken wordt als de uitslagen goed zijn.
Triage:
Als u een afspraak wilt maken op het spreekuur van de huisarts informeert de doktersassistente naar de reden van uw komst. Dit heet triage. Triage zorgt ervoor dat u als cliënten de juiste zorg krijgt, op het juiste moment, door de juiste hulpverlener.
Om een aantal redenen is het belangrijk dat er triage wordt verricht:
• De doktersassistente maakt een inschatting van de urgentie waarmee iemand met zijn/haar klacht geholpen moet worden. Het toekennen van de juiste hulp of actie bij de vraag van een cliënt; bijvoorbeeld een (spoed)afspraak, een (spoed)visite, een advies of recept.
• De juiste tijd wordt ingepland, bijvoorbeeld een dubbel consult.
• De juiste hulpverlener wordt ingeschakeld. In ons team zijn meerdere hulpverleners werkzaam en iedereen heeft zijn eigen taken.
Speciale training
De doktersassistenten zijn speciaal opgeleid om triage te verrichten en bezitten voldoende medische kennis. Er zijn medische klachten of vragen, die de doktersassistente op basis van bepaalde protocollen zelfstandig kan afhandelen met een zelfzorgadvies. Dit advies wordt altijd nabesproken met uw huisarts. Al onze assistentes zijn gediplomeerd, bevoegd & bekwaam. Dit wordt door middel van na/bij scholing ook up to date gehouden.
Online regelen
Actueel
Vaccinaties 2024 griep en pneumokokken
Patiënten die in aanmerking komen voor een griepvaccinatie krijgen vanaf half oktober de uitnodiging thuis. U wordt i...
Plannen nieuwbouw huisartspraktijk de Getijdenmolen
Recent hebben we handtekeningen gezet om te komen tot een nieuwe locatie voor onze praktijk. De huidige praktijk is schi...